Om oss

EJCA Maskin AB, grundat 1943, är ett av Sveriges ledande företag inom maskiner för träbearbetning.


Företaget är specialiserat och har ett mycket brett kunnande inom området. Ejca Maskin AB har en egen tillverkning av maskiner med hög kvalitet. Ejca Service reser över en stor del av Sverige och servar samt renoverar både Ejca och andra fabrikat.

Våra träbearbetningsmaskiner är utvecklade av EJCA och byggs i Reftele.
Här utvecklar vi och tar fram nya modeller. Det handlar bl.a om bandsågar, cirkelsågar, svarvar,  rikt och planhyvlar samt spånsugar.

De som tillverkar maskinerna är även med i konstruktionsledet. Om kunden kräver speciellt stora maskiner så kan vi tillgodose detta önskemål genom vårt samarbete med Italienska företag som säljer stora formatsågar och planhyvlar mm. Vi jobbar nära kunderna och kan därför ”skräddarsy lösningar” efter deras önskemål. Som ex kan det handla om att bygga ihop två olika maskiner för att få den funktion kunden behöver. I ett annat fall vill kunden ex ha stor såghöjd och då specialbygger vi en sådan maskin. För närvarande är vi i full färd med att bygga nya träbearbetningsmaskiner som ex bandsågar samt rikt och planhyvlar.
​​​​​​​
Sverige är idag vår huvudmarknad men vi har också en stark utveckling i Norge, Finland, Danmark och nu även på senare tid i Skottland.

Press

Läs mer om...

Nätverket Slöjdsalen

Service

Kontakt